Werkwijze

Bij Nikai onderscheiden we ons doordat we niet alleen bestaande technieken implementeren, maar indien gewenst ook custom made oplossingen bedenken. We ontwerpen en ontwikkelen exact die apparatuur die u nodig hebt. Dat doen we samen met onze partners én in nauwe samenwerking met u. Tijdens het gehele proces toetsen we veelvuldig of onze ideeën, oplossingen en uitwerkingen (nog) aansluiten op uw wensen en eisen. 

We hanteren hierbij een aantal principes:

Lean

Efficiëntie voorop

Efficiëntie staat in onze oplossingen altijd voorop. Eén van de zaken die daarbij veelvuldig aan de orde komen, is one-piece-flow ten opzichte van one-batch-flow. We wegen deze opties tegen elkaar af en bekijken hoe u het meest efficiënt kunt automatiseren.

KISS

Keep it simple stupid

We gaan altijd op zoek naar de meest eenvoudige oplossing. Zijn er bestaande technieken voorhanden, dan gebruiken we die en koppelen deze waar nodig aan elkaar. Bedenken we zelf een nieuwe oplossing, ook dan gaan we graag voor de meest simpele oplossing.

Wins

Quick wins vs. big wins

Quick wins leveren snel iets op en lijken daarom altijd een aantrekkelijke optie. Maar soms is het interessanter om iets langer na te denken, waardoor we aan het eind meer winst boeken. Samen met u bekijken wij zowel de quick wins als de big wins binnen uw project.

Stap voor stap naar de best passende oplossing:

1

Inventarisatie

Inventarisatie

We brengen doelstellingen, wensen, eisen, voorwaarden en de huidige situatie in kaart.
MEER INFORMATIE

2

Pre-engineering

Pre-engineering

We inventariseren voorhanden technieken, ontwerpen een oplossing en beschrijven de nieuwe processen.

MEER INFORMATIE

3

Engineering

Engineering

We werken de oplossing uit in een 3D-constructietekening en alle technische details die daarbij horen.
MEER INFORMATIE

4

Productie

Productie

We bouwen de installatie op in onze werkplaats en testen de installatie uitvoerig (FAT).
MEER INFORMATIE

5

Installatie

Installatie

We transporteren de installatie naar uw locatie, installeren deze en testen deze ook op locatie uitvoerig (SAT).
MEER INFORMATIE

6

Nazorg

Nazorg

Ook na installatie kunt u op ons rekenen. We plegen zowel preventief onderhoud als service bij storingen.
MEER INFORMATIE

KENNISMAKEN? GRAAG!

Bij Nikai is ieder project maatwerk. Daarom maken we graag kennis met u, om te bekijken hoe we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen. Dat kan bij ons op kantoor, in onze werkplaats of bij u op locatie. Nikai is gevestigd in Schijndel, Noord-Brabant, en bedient van daaruit klanten in Nederland en de rest van Europa.

Nikai B.V.
Contactpersoon: Robert Verhagen
Lariestraat 3
5482 LH Schijndel
0031-612126070

01

INVENTARISATIE

In de inventarisatie-fase staat het helder krijgen van uw vraagstelling en de doelen van de installatie centraal. Wat wilt u bereiken, waar loopt u tegenaan, waar wilt u naartoe groeien, hoe kunnen onze machines uw werk verlichten of efficiënter maken? Samen met u bepalen we de doelstelling en brengen we de huidige situatie in kaart. We definiëren het programma van eisen en wensen en bepalen normen en randvoorwaarden. Dit vormt de basis van het project.

02

PRE-ENGINEEERING

Tijdens de pre-engineeringfase doen we een uitgebreid marktonderzoek om te inventariseren welke relevante technieken er al voorhanden zijn, hoe we deze kunnen inzetten en wat we zelf moeten ontwikkelen. We brengen uw huidige werkwijze in kaart, waarbij we niet alleen uw reguliere proces, maar juist ook afwijkende gevallen goed in beeld brengen. In nauwe samenwerking met u, schetsen we een 3D-visualisatie van de oplossing die wij voor u gaan ontwikkelen. Uiteraard steeds op basis van uw feedback, bijsturing en aanvullingen. We beschrijven de nieuwe processen en leggen specificaties vast. Deze fase eindigt altijd met een akkoord door u als opdrachtgever.

03

ENGINEERING

In deze fase werken we ons schetsontwerp uit tot een volledige 3D-constructietekening. We werken de specificaties verder uit, voeren technische berekeningen uit en maken een breed scala aan keuzes, onder andere op het gebied van materialen, aandrijving en volumestromen. Als alle technische details zijn uitgewerkt, eindigt ook deze fase met een akkoord door u als opdrachtgever.

04

PRODUCTIE

In de productiefase bouwen we de installatie op in onze werkplaats. Bij grotere projecten kan het zijn dat we u als opdrachtgever vragen om tijdens het productieproces regelmatig te komen kijken en eventuele details (nader) met ons af te stemmen. We testen de installatie vervolgens in onze werkplaats (Factory Acceptance Test). Uiteraard wordt u hierbij betrokken. Deze fase eindigt met een akkoord van u als opdrachtgever op de FAT.

05

INSTALLATIE

Nadat we onze installatie goedgekeurd hebben in onze eigen werkplaats, transporteren we deze naar uw locatie. We installeren alles, zorgen voor de juiste aansluitingen en stellen de installatie in bedrijf. Vervolgens testen we of de installatie ook in uw laboratorium naar wens functioneert. Deze fase eindigt met een Site Acceptancy Test (SAT) én pas als u volledig tevreden bent.

06

NAZORG

Ook na installatie kunt u op ons rekenen. We plegen zowel preventief onderhoud als service bij storingen. We bespreken graag de mogelijkheden met u. Onze monteurs staan voor u klaar!